Çorba kültürü bizim Ülkemizde yüzyıllarca bu zaman gelmiş bir hazinedir. O kadar çok çorba çeşidimiz var ki hepsinde de ayrı bir besin ve vitamin deposu olduğu için istediğin çorbayı her bir çorba çeşidi olmak üzere mutfağınızda pişirebilirsiniz. Çorba pişen evde zaten sağlık vardır, sevgi vardır her şeyden de önemlisi o evde aile yaşıyordur. Biz annelerimizin çorbası ile büyümüş bir nesil olduğumuz için bizden sonraki nesillerinde bizim gibi çorba kültürümüzü unutmaması için onlara her öğünde ilk olarak çorba ile başlamanız gereklidir. Onlarında hafızasında çorba içme kültürü oluşsun.
Çorba içerisinde liften olan zengin bir besin ve de sulu bir yemek çeşidi olduğu için bağırsaklarımıza çok faydası vardır. Birde özellikle bu kış mevsiminde dumanı üzerinde sıcak bir çorba ile öğüne başlamak içinizi ısıttığı gibi tokluk hisside verir. Ancak sağlıklı ve de diyet programına uygun bir çorba hazırlamak istiyorsanız. Bir kere çok yağ kullanmayın yağ miktarını azaltın. İkincisi çorbanın tuzunu azaltın, onun yerine bol bol baharat ekleyin. Çorbanın ana malzemesini ise taze ve mevsiminde olan sebzeden ya da bakliyatlar ile yapın.
Bunlar dışında yoğurt çorbası ve de kremalı çorbalar vardır. Yoğurt çorbasını gönül rahatlığı ile bol bol ekmeksiz içebilirsiniz. Ancak Kremalı çorbalara dikkat edin. Çünkü o çorbanın içine koyduğunuz kreme yüksek miktarda kalori olduğu için o çorbanızın kalori miktarını yükseltir. Böylelikle kilo vermek isterken kilo dahi alabilirsiniz. Onun için aman dikkate edin. Kremalı çorba içmek konusunda biraz daha temkinli ve de dikkatli olun.
Tabii ki analarımızın ve de ninelerimizin o meşhur tarhana çorbası bol biberli bir çorba olduğu için bu çorbada diyet programının en baş çorbalarından biri olmalı. Çünkü acı metabolizmayı güçlendirir. Bu çorbayı sabah kahvaltısından önce içebilirsiniz. Çorba içerek zayıflamak istiyorsanız bu çorbaların yanına ekmek ya hiç almayın ya da bir dilim veya iki dilim alın. Bu şekilde her öğün çorba içerek zayıflayabilirsiniz.