Ağırlık olarak Akdeniz ülkelerinde yetişen ve şekil itibariyle keçi boynuzunu andırdığı için bu ad verilen bu bitki türü A ve C vitaminleri, karbonhidrat, sodyum ve yağ bakımından oldukça zengindir.
Ağaçta yetişen bir bitki türü olan keçiboynuzu hem taze olarak hem de kurutularak tüketilir. Astım, bronşit, grip gibi hastalıklara iyi geldiği bilinen keçiboynuzunun faydalarından bir kısmını maddeler halinde aşağıda sıraladık.
Kolesterolü Düzenler: Kötü kolesterolü azalttığı bilinen keçi boynuzunun bu özelliği bilimsel olarak da kanıtlanmıştır.
Sindirim Sistemine Yardımcı Olur: Lifli yapısı ve içerisinde barındırdığı beta-karoten ile mideyi güçlendiren keçi boynuzu, mide hastalıkları ve bağırsaktaki mikroplarla mücadele eden bir savaşçı özelliği de bulunmaktadır. Besinlerin daha iyi emilmesini sağlayan keçi boynuzu bu özelliği sayesinde sindirimi de kolaylaştırır. Sindirim sistemini kolaylaştırması nedeniyle de ishal olan kişiler keçi boynuzu tüketerek bu problemle başa çıkabilirler.
Grip Hastalığını İyileştirmede Yardımcı Olur: Kış aylarında sıklıkla görülen gribe karşı içerisinde barındırdığı antioksidan ile savaşan keçiboynuzu hücrelerin yenilenmesini sağlayarak bağışıklık sisteminin de güçlenmesini sağlar. Hücre yenileme özelliği sayesinde kansere karşı da iyi geldiği bilimsel olarak ispatlanmıştır.
Cinsel Gücü Artırır: Keçi boynuzu tüketiminin sperm sayısını artırarak iktidarsızlık problemini çözdüğü tespit edilmiştir.
Her besinin faydaları olduğu kadar zararları olduğu da bilinen bir gerçektir. Bu doğrultuda keçiboynuzunun zararları hakkında bilgiyi aşağıda verdik.
İçerisinde barındırdığı şeker oranı nedeniyle diyabet hastaları keçiboynuzu tüketmekten kaçınmaya özen göstermelidir. Vücudun ihtiyacından fazlasının tüketilmesi halinde de bulantı ve baş dönmesi gibi problemler görülebilir.