Sivilceli ciltler için aslında yapılması gereken cilt maskesinin anti bakteriyel özelliği olması lazım. Yani bakteri üretimini engellemesi lazım. Çünkü sivilceli ciltler genelde yağlıdırlar.
Bunun için 2 yemek kaşığı kil alıyoruz öncelikle. 2 yemek kaşığı kilin üzerine, 1 yemek kaşığı badem yağı ilave ediyoruz. Badem yağı k vitamini içerdiği için dolaşımı hızlandıracaktır. Bir taraftan cildin üst tabakası kurutulurken diğer taraftan da oradaki dolaşımın hızlanması ve bakterilerin uzaklaşmasının sağlanması gerekli. Diğer bir tarafta elimizde maden suyu var. Sade içme maden suyu bundan 4 yemek kaşığı kadar ilave ediyoruz.
Yavaş yavaş karıştırmaya başlıyoruz. Elde ettiğimiz malzeme, cildiğin yağ tabakasını kurutacak olan kil yağ tabakasını kuruttuktan sonra dolaşımı hızlandıracak olan badem yağı ve dolaşım hızlandığı zaman dolaşım gözeneklerden içeriye girip cildi tazeleyecek olan bakterileri öldürecek olan maden suyu, böylece yağlı ciltlerin matlaşma problemi olmadan sivilcelerini yok etme fırsatımız olacak. Oldukça sıvı bir maske elde edeceğiz. Genelde alışık olduğumuz maskeler kek kıvamından birazcık daha sıvıdır ama bu oldukça sıvı olacak. Güzelce karıştırmaya devam ediyoruz. Bu maskenin bir püf noktası, bütün malzemeler karıştıktan sonra 2 dakika daha karıştırılmaya devam edilmesidir. Çünkü maden suyunun güzelce kimin gözeneklerinin de içine işlemesi gerekmektedir.
Sivilceli ciltler için cilt maskesi nasıl uygulanır?
Asıl önemli olan noktalardan biri de bu. Örneğin diyelim ki sivilceleriniz çene bölgenizde elmacık kemiklerinizin üstünde elde ettiğimiz maskeyi öncelikle sivilcelerin üstüne süreceksiniz. Sonra tüm yuz hattına göz çevresine çok yaklaşmadan, varsa dekoltenize sırtınıza da uygulayabilirsiniz. Güvenle daha sonra kurumasını bekleyeceksiniz. Bu kuruma işlemi aslında 15 dakikada gerçekleşecek ama 25 dakikaya kadar maskenin iyice emilmesini bekledikten sonra soğuk suyla cildinizden arındıracaksınız. Varsa gülsuyu ya da maden suyla üstüne tonik uygulayacaksınız. Bu maskeyi kış aylarında haftada 2 kere akşamları, yaz aylarında da haftada bir kere akşamları uygulamanız yeterlidir. Güle güle kullanın..
Son Yorumlar